Menu

I huvudet på Peter Parker, drinknörden.

Även om vi har stort fokus på viner på Tvinky så vill vi även att våra drinkar ska vara något alldeles extra. Naturligtvis kan man få alla de klassiska drinkarna men vi försöker också att överraska med nyheter som passar innan eller efter maten, eller om man vill sitta och sörpla på något gott i baren. 

Här kommer en kort intervju med vår barchef Peter ”Parker” Johnsson som kan läska er lite.

– Hej Peter, varför Parker som smeknamn?

– Hej, jag spelade lite skivor sporadiskt på olika klubbar förr och hade ofta spiderman-mask på mig, Spiderman heter ju Peter Parker, så det blev fler och fler som kallade mig det och det har fått hänga med även som mitt nick på Instagram.

– Du kallar dig själv för drinknörd, hur blev du det?

– Oj, jag har jobbat många år i branschen, både här hemma och utomlands, Gordon Ramsays Boxwood Cafè och Fino i London för att nämna några, och någonstans på vägen så upptäckte jag att jag var duktig på smaker. Det triggade igång mig att börja experimentera och utmana mig själv. Drinkarna blev en nyckel till min egen kreativitet och jag nördade ner mig i detaljer för jag ville göra det riktigt bra! Dessutom tycker jag att det är väldigt roligt att möta nya människor, vilket man gör i baren, och leverera riktigt bra grejer.

– Vad kan man förvänta sig när man kommer till baren på Tvinky?

– Du ska alltid förvänta dig ett trevligt och personligt bemötande och naturligtvis vill vi leverera smaker i toppklass, det är din kväll och vi vill göra det bästa vi förmår för att du som kund ska vara nöjd och känna dig som hemma.

– Det finns en del tips i drinkmenyn, men om man har svårt att välja?

– Prata med oss och berätta vad du gillar för smaker så kommer vi fram till något gott som passar dig för stunden. Vi försöker ständigt att uppdatera oss på nya smaker och vad de passar till, det är det som är nörderiet :-) Man vill ju inte stå stilla, inte Tvinky heller och inte vår publik, därför förändrar vi lite hela tiden

– Men om man tillexempel är väldigt förtjust i bacon, kan det vara en ledtråd eller finns det rentav någon drink med bacon i?

– Absolut en ledtråd, både med sältan och röksmaken. Nästan allt går att ha i drinkar och jag har faktiskt gjort goda Bloddy Mary’s med knaprig bacon, men det är inget vi har nu. Även ostron är gott i Bloddy Mary men i övrigt så har jag inte använt så mycket från havet. Jag älskar att experimentera med färska örter och kryddor av alla de slag, kryddor skiftar i smak mycket och man åker dit ibland på styrkan ifall man inte är påpasslig.  

– Ni håller också på del med is i olika former?

– Ja, is är kul och en viktig del av både smak ock upplevelse, precis som glasen.

– Vad kan man inte förvänta sig i Tvinkys bar?

– Energidrycker går bort. Det handlar inte om snobberi, för jag kan själv ta mig en vodka Redbull när andan faller på, det handlar om att vi vill leverera något som man kanske inte gör hemma.

– Även om du nu provar mycket i jakt på nya smaker så finns det väl någon riktig favorit som håller över tid? 

– Ja, min egen favorit är ”The Last Word”, en cocktail, ursprungligen från Detroit, med lika delar gin, limejuice, grön Chartreuse och Maraschinolikör som skakas med mycket is.

– Hittar vi den på Tvinky? 

– Inte på menyn just nu, men naturligtvis fixar vi det. Vi brukar ta en halv del gin och en halv del genever vilket gör att den lyfter ännu ett snäpp tycker jag.

– Till sist, är det något du vill tillägga till läsarna?

– Ja, vi tycker det är väldigt roligt att vi fått en så blandad publik och vi ska jobba hårt för att ni alla ska hitta era favoriter, nya som gamla. Vi utmanar gärna era smaklökar om och när ni vill, välkomna! 

– En ”The Last Word” tack!

– :-)  

Boka bord

Lunch Mån-Fre 11:30-14:00

Öppet Tisdag- Tors 17.00- 00.00 och Fre-Lör  17.00-01.00, välkomna!