Menu

Ett nytt kapitel i Göteborgs kroghistoria

Det är med stor glädje som vi startar Tvinky just här på hörnet Andra Långgatan och Nordhemsgatan. Vi gillar kvarteren och det finns mycket historia inbyggt i dessa gator.

Andra Långgatan har alltid varit en nöjesgata i Göteborg även om det har varit av skiftande karaktär genom historien. Under 1800-talets mitt kallades gatan för Breda vägen för att det, enligt den tidens moraliska väktare, var den lätta vägen att ta med vin, kvinnor och sång, till skillnad då mot den Smala vägen som då skulle vara svårare att ta då den inte innehöll dessa ingredienser.

Vauxhall, ett nöjespalats, nöjespark och värdshus låg i kvarteret redan i slutet av 1700-talet. Även om vi inte kan fylla hela den kostymen så ska vi göra vårt bästa för att ni ska känna det som ett nöje att vara hos oss.

Det var också detta kvarter som försåg många göteborgare med gott bröd, först av Göteborgs ångbageri och sedan av Konsumbagaren om vi förstått det hela rätt, och den traditionen ska vi värna om till våra gäster.

Ingen som har gått på dessa gator under de senaste 30 åren har undgått gatans förändring, till det sämre tycker en del, men väldigt många fler tycker att det blivit ett lyft. Inte minst världens mest ansedda tidning New York Times som i en artikel för några år sedan tyckte att man som turist visst kunde besöka slottet i Stockholm men ville man vara med där det händer, då är det Långgatorna i Göteborg som gäller.

Gatan har under många år kallats för stadens ölcentrum så vad passar väl bättre än att vi kompletterar upp med massor av goda viner.

Så, nu börjar våran resa mot framtiden här på gatan, i ett gammalt garage med lastbrygga och vi hoppas att ni gäster och kollegor på gatan ska uppskatta the Tvinky side of life!

Välkomna

Fredrik, Marie och Jon

Boka bord

Lunch Mån-Fre 11:30-14:00

Öppet Tisdag- Tors 17.00- 00.00 och Fre-Lör  17.00-01.00, välkomna!